Thema(’s): .

HAS-studenten buigen zich over voedseltransitie

foodup| Je geeft om voedsel. Je wilt van je brood, zuivel, vlees en groenten dat ze gezond en lekker zijn. Maar ook dat ze recht doen aan dier en omgeving. Én een eerlijke prijs opleveren voor wie ze maakt. Derdejaars HAS-studenten buigen zich in Werkplaats De Gruyter over voedseltransitie samen met FoodUp! Brabant.

Deze organisatie, geinitieerd door de provincie Noord-Brabant, bestaat uit mensen die mee bouwen aan gezond, eerlijk en lekker voedsel. Van ondernemers, consumenten en (food)designers tot onderzoekers en frisdenkers.

Concrete praktijkvragen
De 50 studenten werken in de werkplaats aan 10 concrete praktijkvragen. Die variëren van innovatieve bedrijfsmodellen voor boeren tot een Brabantse foodgame en de online bezorging vanuit een supermarkt. De studenten komen van verschillende studierichtingen, waaronder Voedingsmiddelentechnologie, Stad- en Streekontwikkeling, Dier- en veehouderij, Landscape Design, Geo Media & Design, Milieukunde en Tuin- en akkerbouw. Ze nemen de hele voedselketen onder de loep – van grondstof tot consument – met de principes van de circulaire economie in het achterhoofd.

Duurzame voedselvoorziening
Door een ruimere blik op het voedselsysteem en meer inzicht in duurzame voedselvoorziening krijgen de deelnemers een duidelijk beeld van de voedseltransitie in de praktijk. De projectteams presenteren hun eindresultaten tijdens het (openbare) slotevent Food Chainge op woensdag 9 november in de HAS.

Klik hier voor meer informatie