Thema(’s): .

Verbouwing nieuwe stek werkplaats gebeurt circulair

| Voor Werkplaats De Gruyter is de verhuizing naar de Bossche Tramkade dit voorjaar een initiatief op zich. De derde en vierde verdieping van de Mengfabriek worden volledig circulair verbouwd: met zo min mogelijk afval en zo veel mogelijk hergebruik van materialen.

De nieuwe stek sluit naadloos aan op wat de werkplaats is: een plek waar onderwijs, overheden en bedrijfsleven bijdragen aan een circulaire samenleving. “Het circulaire denken en doen zit al verweven in de initiatieven waaraan we werken”, zegt zakelijk leider Paulien Feimann. “In de Mengfabriek dragen we dat gedachtegoed straks ook uit in de locatie. Op onze nieuwe plek hebben we de ruimte voor doorontwikkeling, samen met huidige en nieuwe partners. Dat doen we onder een nieuwe naam: De WaardenMakers.”

Gebruikte materialen
Architect in spe Peyman Soleimani, die ook bij de werkplaats actief is, tekent voor de inrichting van de 600 vierkant meter tellende ruimte. “Ik heb verschillende mogelijkheden bekeken om met gebruikte materialen iets heel moois te maken. Daarbij heb ik onder andere het idee van The Green House in Utrecht onderzocht.” Peyman raakte geïnspireerd door dit concept om van oude materialen nieuwe dingen te maken. “Dit kunnen wij ook doen: dezelfde materialen gebruiken om een ‘nieuwe’ werkplek te bouwen.”