Thema(’s): , .

Kloosterhotel de Soete Moeder viert 1-jarig bestaan

| Kloosterhotel de Soete Moeder draait al een jaar op volle toeren. Met succes! Reden voor een verjaardagsfeestje op woensdag 21 juni. De metamorfose van het Bossche klooster was een van de initiatieven van Mijn Mooi Brabant, de voorloper van Werkplaats De Gruyter. Oprichters Adri Ederveen en Eline van Lith namen de maatschappelijke taken van de nonnen over. Hun missie: jonge mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg helpen.

De locatie, een oud klooster aan de rand van het Bossche centrum, is uniek. Het hotel beschikt over 24 smaakvol ingerichte kamers, een prachtige kapel en een tuinkamer waar gasten kunnen ontbijten en dineren. Buiten kunnen ze bij mooi weer genieten in de ommuurde kloostertuin met lommerrijke zitjes en een moestuin. Met kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel is het een plek voor inspiratie en rust.

Perspectief voor jongeren
Het leerwerkbedrijf is bedoeld om jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring te bieden, gecombineerd met begeleiding en opleiding. Denk aan kwetsbaardere jongeren, Wajongers, schoolverlaters en jongeren met leerproblemen. Zij krijgen professionele begeleiding door persoonlijke jobcoaches en vrijwilligers uit de buurt. Deze maatjes helpen ook bij de persoonlijke ontwikkeling, zodat jongeren een beter zelfbeeld krijgen en daarmee een betere focus op hun eigen toekomstcarrière. Jongeren maken kennis met het hele bedrijf en maken deel uit van een team. Vanuit de Soete Moeder werken ze zo aan hun basisvaardigheden om makkelijker door te stromen naar werk of studie.

Maatschappelijk actief
Ook in de wijk is de Soete Moeder actief en wil de sociale cohesie in de buurt versterken door bijvoorbeeld buurtdiners te organiseren in de wijk de Muntel/de Vliert. Een mooie gelegenheid om elkaar te treffen. Voor vrijwilligers zijn er gevarieerde werkzaamheden beschikbaar, zoals tuinieren in de moestuin en het begeleiden van jongeren.

Bezoek de website van kloosterhotel De Soete Moeder.