Waterstofconferentie schot in de roos

Een AH₂ Erlebnis om niet te missen

| Het was een AH₂ Erlebnis om niet te missen: de conferentie ‘Brabant aan de waterstof’ op 5 april. Met 240 deelnemers, een spreker van formaat en een positieve flow was het een inspirerende dag. ‘Laten we de puzzel voor Brabant maken’ was een veel gedeelde reactie op social media.

 

“Waterstof is nog een vrij nieuw en onbekend onderwerp in de energietransitie. Daarom zijn dit soort conferenties fantastisch om het verhaal goed voor het voetlicht te kunnen brengen”, zei keynote spreker Ad van Wijk, dé autoriteit op het gebied van waterstof in Nederland.

 

Wereldmarkt

“Waterstof wordt een wereldmarkt, en dé manier om duurzame energie over de hele wereld te transporteren”, aldus prof. dr. Ad van Wijk, duurzame energieondernemer en hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft. Tijdens de conferentie in ‘s-Hertogenbosch zei hij ook nog onder meer dit:

  • “Het goede nieuws is dat duurzame energie de goedkoopste vorm van energie is.”
  • “De drager van duurzame energie is in de toekomst waterstof.”
  • “De kosten van transport van waterstof via de pijplijn zijn 20 keer zo goedkoop.”
  • “Heel veel van onze chemische industrie vraagt al om waterstof.”
  • “Rijden op waterstof is in principe veiliger dan rijden op benzine.”
  • “Waterstof is een vergelijkbaar product met aardgas en op een vergelijkbare manier te gebruiken.”

 

Presentatie keynote spreker
Prof. dr. Ad van Wijk geldt als dé autoriteit op het gebied van waterstof. Bekijk hier de presentatie die hij hield tijdens de conferentie onder de titel ‘De urgentie voor waterstof als drager van duurzame energie’.

 

 

 

Presentatie De Viessmann Group
Internationaal één van de toonaangevende fabrikanten van verwarmings-, industriële en koelsystemen. presentatie Viessmann_ PowertoMethane

 

 

 

 

Presentatie Wouter van der Laak | Waterstofnet
Realiseert duurzame waterstofprojecten in Vlaanderen en Nederland. presentatie Wouter van der Laak

 

 

 

 

Publicatie waterstofkenniskring

Onder de titel ‘WATERSTOF | de kern van ons energiesysteem’ heeft de waterstofkenniskring van Werkplaats De Gruyter een publicatie uitgebracht. Over de noodzaak om het energiesysteem te verduurzamen. Over de grote uitdagingen op energiegebied. Over een duurzame toekomst met waterstof. Lees meer