‘Nu weet ik welke opleiding ik wil gaan doen’

Hij begon afgelopen jaar aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde bij Avans Hogeschool. Al snel ontdekte hij dat de opleiding niet goed bij hem past. Willem van de Watering wilde meer praktisch bezig zijn. Bij Werkplaats De Gruyter kreeg hij de kans om zich te oriënteren op een nieuwe studie. “Bij de werkplaats vond ik mijn plek in het redactieteam. Nu weet ik welke opleiding ik wil gaan doen: Journalistiek in Tilburg.”

De sfeer bij de werkplaats vindt Willem heel anders dan hij had verwacht bij een bedrijf. “Je werkt hier heel relaxt en er zijn veel leeftijdsgenoten. Dat maakt het ook erg gezellig.” Volgens Willem is de werkplaats een heel goede plek om ervaring op te doen in verschillende vakgebieden. “Ik heb bij allerlei werkzaamheden meegekeken. Daardoor weet ik nu beter waar mijn interesses liggen. Aankomend jaar ga ik beginnen aan de opleiding Journalistiek in Tilburg.”

Praktijkervaring
Willem houdt zich binnen het redactieteam bezig met uiteenlopende taken. Zo helpt hij mee met het maken van filmopnames voor Wtv, plaatst hij filmpjes op de website en houdt hij de site up-to-date. “Ik kijk ook hoe we het bereik van Wtv kunnen vergroten door verschillende platforms en kanalen te onderzoeken.” Hierna wil hij zich meer gaan richten op het journalistieke gedeelte van de communicatie. “Ik zou het leuk vinden om teksten te schrijven voor de website en interviews af te nemen. Zo doe ik vast wat praktijkervaring op voordat ik aan mijn studie begin.”

‘Denk out-of-the-box’
Bij de werkplaats krijg je volgens Willem veel verantwoordelijkheden als jonge professional. “Je wordt hetzelfde behandeld als een expert, wat in het begin best een sprong in het diepe is. Je moet het zien als een uitdaging, je leert er direct heel veel van. Ook fijn is dat iedereen klaarstaat om je te helpen.” Het advies van Willem is om gewoon een keer langs te komen. “Ga echt in het veld kijken en denk out-of-the-box. Je weet nooit wat voor verrassends dat oplevert.”