‘Kies een keer de weg van de meeste weerstand’

Samen met 4 andere studenten boog Barry Advokaat (23) zich bij Werkplaats De Gruyter over de ontwikkeling van een waterstoffiets. Hij zit in het 4e jaar van de studie werktuigbouwkunde aan Avans Hogeschool in Breda. Zijn tijd bij de werkplaats is hem prima bevallen: de sfeer was goed en er werd veel kennis gedeeld. “Het resultaat? Een ontwerp van dé waterstoffiets van Nederland, naar mijn idee.”

 

Barry volgde de minor Interdisciplinary Consultancy. Hierbij kreeg hij de mogelijkheid om een opdracht voor de werkplaats uit te voeren. “Er zou een waterstoffiets ontwikkeld worden, met als energiebron een brandstofcel die gevoed wordt met waterstof. Het was mijn taak om de brandstofcel te onderzoeken en te implementeren in de fiets.” Daarnaast richtte Barry zich op de ontwikkeling van een Range Extender. “Die heeft als functie dat de waterstoffiets een afstand van 2.000 kilometer kan overbruggen, met als eindbestemming Santiago de Compostella!”

 

Hechte samenwerking
“Ik heb gekozen voor Werkplaats De Gruyter omdat het bekend staat om de samenwerking tussen ondernemers, experts, inwoners en studenten. Op deze manier heeft iedere doelgroep invloed op de resultaten.” De sfeer in de werkplaats vond Barry erg fijn. Er was volgens hem een duidelijke opbouw van het project en er werd veel kennis gedeeld. Zijn interesses liggen vooral bij innoverende technieken, wat dus goed aansloot bij de waterstoffiets. “Ik was erg gedreven om aan dit project te werken”, vertelt Barry. “Er waren wat hobbels op de weg, maar door de hechte samenwerking die gaandeweg ontstond, is het allemaal goed gekomen. Ik ben blij dat ik aan dit project heb mogen meewerken.”

 

Gewoon doen
Zijn tip aan toekomstige studenten? “DOEN! Kies een keer de weg van de meeste weerstand, daar leer je ontzettend veel van.” Volgens Barry moet je breed kijken, scherpe vragen stellen, maar vooral je doel voor ogen moet houden. “Verder is mijn aanbeveling: ga in zee met Werkplaats De Gruyter. Hier zit de kennis en ervaring waar een jonge professional van droomt.”