Opening proeftuin ‘EXPO Hotel Lab’

Werkplaats tekent voor een van de hotelkamers

 

| What if… Wat als we een nieuwe manier hadden om producten en diensten te ontwerpen die goed waren voor mens, planeet en bedrijfsleven? Dat is de radicale belofte van de circulaire economie: een economie met een gesloten kringloop. Precies dat is de insteek van de proeftuin ‘EXPO Hotel Lab’ in de Mengfabriek op de Bossche Tramkade. Werkplaats De Gruyter tekent onder haar nieuwe naam De WaardenMakers voor een van de hotelkamers.

Op 18 januari opent de proeftuin de deuren. In het living lab wordt onderzoek gedaan naar veranderende ontwerpmethodieken die ontstaan uit de principes van ‘material based design’. Met behulp van de verbeeldingskracht van spraakmakende architecten, vormgevers en ontwerpers krijgt het EXPO Hotel vorm. Met als doel om de synergie te creëren tussen architectuur en duurzame stadsontwikkeling.

30 hotelkamers
Het EXPO Hotel is een initiatief van de Conceptenbouwers. Het hotel bestaat uit in totaal 30 kamers die tot en met 2025 worden gerealiseerd. De eerste ontwerpen zijn van de hand van Ted Noten van Atelier Ted Noten, architectuurstudent Peyman Soleimani in samenwerking met Werkplaats De Gruyter, Buro Kade en de Bossche Kraan van Maarten Kierkels in samenwerking met Boyke Kooymans Architect en Coreworks.

Openingstijden
Vanaf 21 januari is het EXPO Hotel Lab geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en op afspraak voor rondleiding, lunch, workspace, onderzoekslab, vergadering, debat, film, werksessies, workshops, pressure cooker en werkplaats.

Het EXPO Hotel is mogelijk dankzij de inspanning en betrokkenheid van samenwerkende partijen binnen de Mengfabriek en het Urban Mining Collective, en dankzij de kick-start funding van het investeringsfonds Brabant C.

 GERELATEERDE BERICHTEN