jan
18
vr
2019
Opening proeftuin ‘EXPO Hotel Lab’ @ De Mengfabriek | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland
Opening proeftuin ‘EXPO Hotel Lab’
jan 18 @ 16:00 – 19:00 De Mengfabriek

What if… Wat als we een nieuwe manier hadden om producten en diensten te ontwerpen die goed waren voor mens, planeet en bedrijfsleven? Dat is de radicale belofte van de circulaire economie: een economie met een gesloten kringloop. Precies dat is de insteek van de proeftuin ‘EXPO Hotel Lab’ in de Mengfabriek op de Bossche Tramkade. Werkplaats De Gruyter tekent onder haar nieuwe naam De WaardenMakers voor een van de hotelkamers.

Proeftuin
Op 18 januari opent de proeftuin de deuren. In het living lab wordt onderzoek gedaan naar veranderende ontwerpmethodieken die ontstaan uit de principes van ‘material based design’. Met behulp van de verbeeldingskracht van spraakmakende architecten, vormgevers en ontwerpers krijgt het EXPO Hotel vorm. Met als doel om de synergie te creëren tussen architectuur en duurzame stadsontwikkeling. Het EXPO Hotel Lab is mogelijk dankzij de inspanning en betrokkenheid van samenwerkende partijen binnen de Mengfabriek en het Urban Mining Collective, en dankzij de kick-start funding van het investeringsfonds Brabant C.

Meer over EXPO Hotel Lab >

mrt
13
wo
2019
Debatcafé 'Ik en de Energietransitie'
Debatcafé ‘Ik en de Energietransitie’
mrt 13 @ 16:30 – 19:00

‘Ik en de Energietraditie’. Dat is de titel van het vierde debatcafé van Werkplaats De Gruyter op woensdag 13 maart. Willen we in 2050 een energieneutrale provincie zijn, dan is er nog een hoop te doen. Welke rol kun jij spelen?

Hoe en wanneer?
Het historische klimaatakkoord uit Parijs (2015) laat zien hoe groot de opgave is om de klimaatverandering tegen te gaan. We moeten met elkaar aan de slag. Het is niet meer de vraag of we in zijn geheel overstappen op duurzame energie, maar hoe en wanneer. Iedereen heeft daarin een eigen verantwoordelijkheid. Wetenschappers ontdekken nieuwe manieren om energie op te wekken. Ondernemers bouwen businessmodellen rond energiebesparing. Burgers nemen het heft in handen en voorzien zichzelf van groene energie. En overheden maken plannen en stippelen routes uit om Nederland duurzamer te maken.