Brabantse Voedsel1000

Klik om kaart te tonen
Wanneer:
19 februari 2019 @ 14:00 – 20:00 Europe/Amsterdam Tijdzone
2019-02-19T14:00:00+01:00
2019-02-19T20:00:00+01:00
Waar:
Congrescentrum 1931
Oude Engelenseweg 1
5222 AA 's-Hertogenbosch
Nederland

| De voedselsector is een belangrijke economie in Brabant en creëert veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sector uit qua innovatie, kennis en productiviteit. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Tijdens de ‘Brabantse Voedsel1000’ op dinsdag 19 februari gaan Brabanders met elkaar in gesprek over de toekomst van het voedselsysteem. De oplossingen worden vastgelegd in het Brabantse Voedselbesluit.

Bouw mee aan het Brabants Voedselsysteem en meld je hier aan.

Van boer tot bord
Tijdens de ‘Voedsel1000’ zijn mensen uit de hele voedselketen van Brabant aanwezig: van boer tot bord. Zij buigen zich over vragen als: Hoe gaan we om met het veranderende klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar vooral: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor jou, voor dieren en het milieu? Samen bekijken de deelnemers wat zij belangrijk vinden voor het voedselsysteem.

Voedseltop
Tijdens de eerste bijeenkomst, de ‘Voedseltop’, kiezen ze met elkaar de onderwerpen waarover ze het over willen hebben. Vervolgens wordt een begin gemaakt met de uitwerking ervan en volgt een keuze uit de voorgestelde ideeën en oplossingen. Tot slot worden de deelnemers uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met de voorgestelde uitkomsten. Hiervoor wordt de G1000-methodiek ingezet.

“We kiezen elke dag weer wat we eten en waar we het kopen. Onze keuzes bepalen het systeem waarmee we voedsel produceren, verwerken, distribueren en consumeren. Als we veranderingen willen in dat systeem, moeten we dat ook samen oppakken. Ik kijk met veel plezier uit naar de Voedsel1000 en zal als één van de vele deelnemers enthousiast meedenken en -doen.”

Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Agrarische ontwikkeling

Voedsel1000 is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en onderdeel van het Brabantse Agrofood platform. Dit platform is ontwikkeld om de voortgang van de transitie naar een duurzame voedselsector weer te geven en om anderen te inspireren. Klik hier voor meer informatie