feb
27
di
2018
Werkvormensessie ‘Light up the Energy’ @ Werkplaats De Gruyter | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland
Werkvormensessie ‘Light up the Energy’
feb 27 @ 09:00 – 13:00 Werkplaats De Gruyter

Het Ministerie van Co-Creatie verzorgt op 27 februari de werkvormensessie ‘Light up the Energy’ in Werkplaats De Gruyter. Het motto: beweging in je lijf is beweging in je brein! Deelname is kosteloos, dus meld je snel aan.

Energizers en ijsbrekers
Onder leiding van creatief facilitator Tom Vaessen worden nieuwe werkvormen met elkaar bedacht en uitgeprobeerd. Een ochtend vol inspiratie en energie met energizers, beweegmomenten, ijsbrekers, kennismakers en teambuildingsoefeningen. Light up the Energy = out-of-the-box. We oefenen met werkvormen op een creatieve manier om deelnemers uit te dagen het maximale te geven. Samen maken we de wereld zo een stukje leuker en energieker, en zorgen we ervoor dat we van elkaar blijven leren.

mrt
28
wo
2018
Debatcafé Wonen
Debatcafé Wonen
mrt 28 @ 16:30 – 19:00

Debatcafé | Werkplaats De Gruyter houdt op woensdag 28 maart het tweede debatcafé. De bijeenkomst in het Mariapaviljoen in ‘s-Hertogenbosch – het oude sanatorium van het Groot Ziekengasthuis midden in een transformatiegebied – organiseren we in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. Het thema van deze editie is ‘veranderingen in het wonen’.

De bijeenkomst is gratis, aanmelding zeer gewenst via werkplaatsdegruyter@brabant.nl o.v.v. Aanmelding Debatcafé Wonen.

Thema wonen | De komende 10 tot 15 jaar moeten er in Brabant nog 120.000 woningen bij komen. Een flinke opgave, die vraagt om een andere manier van denken. Want de vraag naar woonruimte verandert sterkt. In 2040 bestaat ruim 40% van de huishoudens uit eenpersoonshuishoudens en is er een grote behoefte aan kleinere, betaalbare woonruimten. Er zijn al tal van initiatieven voor nieuwe woonvormen als flexwonen, tiny houses, tijdelijk wonen en nieuwe combinaties van wonen, werken en zorg. De Brabantse woningbouwopgave biedt ook kansen voor de aanpak van thema’s als leegstand, mobiliteit, energie, klimaatadaptatie en erfgoed.

 

 

 

 

 

 

 

Programma
16.30 – 17.00 uur: Inloop
17.00 – 17.05 uur: Welkomstwoord
17.05 – 17.15 uur: Inleiding Niek Bargeman
17.15 – 17.40 uur: Sprekers

  • Johan van Haaster | directeur Gapph. Brengt beheerders van leegstaand vastgoed en partijen die zoeken naar tijdelijke woon- of werkruimte bij elkaar.
  • Stephan Mausen | Kilimanjaro Wonen. In KilimanjaroWonen komen wonen, architectuur, zorg en welzijn, bouwen in eigen beheer en projectontwikkeling samen.
  • Henk Leenders | Mill Home. Bouwt Smart Tiny Houses op maat met alles er op en er aan: van een compacte keuken tot een slimme lounge, van een slaapvide tot een dak met zonnepanelen.

17.40 – 18.15 uur: Discussie
18.15 – 19.00 uur: Borrel

Doel | De debatcafés van Werkplaats De Gruyter vinden regelmatig plaats op wisselende locaties. De locatie is steeds als casus verbonden aan het thema. Bij elk thema zoeken we naar een of meerdere interessante sprekers. Met een discussie sluiten we de bijeenkomst af onder het genot van een hapje en een drankje. Met de debatcafés willen we de betrokkenheid bij de werkplaats en de maatschappelijke thema’s van Brabant vergroten, en de regiokracht verbinden met de lokale kracht.

 

apr
5
do
2018
Congres 'Plan(t) our Future' @ Congrescentrum 1931 | 's-Hertogenbosch | Noord-Brabant | Nederland
Congres ‘Plan(t) our Future’
apr 5 @ 10:00 – 17:00 Congrescentrum 1931

Als we planten gebruiken voor verschillende doeleinden, verstoren we dan niet het ecosysteem? Deze vraag staat donderdag 5 april centraal tijdens het congres ‘Plan(t) our Future’ in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Met interessante sprekers, dynamische workshops en een inspirerend slotdebat.

De fossiele bronnen op aarde raken langzaam maar zeker op. Dit vraagt om alternatieve oplossingen. Planten hebben een duurzame toekomst in zich. Ze kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet: als vervoermiddel, als grondstof-, voedsel- en energieleverancier, als bouwmateriaal. Planten hebben ook nog een andere functie: als gemeenschap (ecosysteem).

Het congres is gratis toegankelijk. Aanmelding is verplicht. Dan kan nu al via: werkplaatsdegruyter@brabant.nl o.v.v. ‘Congres Plan(t) our Future’.